"Havaittiin, että avovedellä pilkkiminen oli ehkä vieläkin mielenkiintoisempaa kuin jäältäonkiminen, se kun tarjosi enemmän ja vapaampia kokeilumahdollisuuksia jo senkin takia, että silloin vapauduttiin vaivalloisesta ja voimia kysyvästä reikien tekemisestä jäähän. Ja seurauksena on ollut, että monilla järvillä on meilkein kokonaan luovuttu vanhoista onkitavoista, madon, elävän täyn, kravunlihan yms. käyttämisestä, ja sen sijaan näkee niiden selkäluodoilla aamuin illoin pilkkionkijoita, pilkittäjiä, nykyttäjiä, lesnan naputtajia, juksumiehiä ja miksi heitä milläkin paikkakunnalla nimetäänkin.”
(Kalamiehen käsikirja; Erkki Levanto - Yrjö Ylänne, Otava, Helsinki1948)

7.3.2019

Lesnan Naputtajien jäsenesittelyt starttaa keväällä 2019

Millaisista ihmiset muodostavat pohjoisen pallonpuoliskon kovimman kalaporukan? Mistä syystä he ovat liittyneet Lesnan Naputtajiin? Millaisena he näkevät kalastusharrastuksen? Voisinko minäkin ehkä liittyä tuohon ylvääseen porukkaan?

Näihin kysymyksiin voi hakea vastauksia tästä keväästä alkaen, kun blogisivuillamme haastattelemme Lesnan Naputtajien jäseniä. Jäsenmäärämme on tällä hetkellä noin 80, pitäen sisällään miehiä, naisia, kaikenikäisiä ja kokoisia ja hyvin monen näköisiä (tosin kaikki on komeita) jäseniä. Me kaikki tarkastelemme maailmaa omilla silmillä ja omilla ajatuksilla. Koemme samoja  asioita eri tavalla. Yhdistävänä tekijänä meillä kuitenkin on kalastus, jonka sekin merkitys on  eri ihmisille erilainen. Onkin mielenkiintoista päästä kuulemaan mm, mikä jäsenistöä kalastuksessa kiehtoo ja mikä kenetkin ajoi Naputtajien jäseneksi.

Aloittelemme haastattelut tässä kevään aikana ja lähestymme haastateltavia sähköpostitse. Tietenkin osallistuminen haastatteluun on täysin vapaaehtoista ja siitä voi huoletta kieltäytyä. Jatkamme haastatteluja niin kauan kuin kiinnostusta, lukijoita ja jäseniä riittää. Kevään aikana ehdimme lähestyä 3-4 jäsentä, joten kaikille haastattelupyyntöjä ei ole tulossa. Tällä tahdilla nykyinen jäsenistö on läpikäyty jo 10 vuodessa. Todellisuudessa aikaa menee kuitenkin pidempään, koska jäsänmäärämme näyttää jatkavan kasvuaan.

Mutta pysykää kuulolla! Haastatteluja alkaa jossain vaiheessa ilmestyä blogiin ja niistä ilmoitellaan myös FB sivuillamme.