"Havaittiin, että avovedellä pilkkiminen oli ehkä vieläkin mielenkiintoisempaa kuin jäältäonkiminen, se kun tarjosi enemmän ja vapaampia kokeilumahdollisuuksia jo senkin takia, että silloin vapauduttiin vaivalloisesta ja voimia kysyvästä reikien tekemisestä jäähän. Ja seurauksena on ollut, että monilla järvillä on meilkein kokonaan luovuttu vanhoista onkitavoista, madon, elävän täyn, kravunlihan yms. käyttämisestä, ja sen sijaan näkee niiden selkäluodoilla aamuin illoin pilkkionkijoita, pilkittäjiä, nykyttäjiä, lesnan naputtajia, juksumiehiä ja miksi heitä milläkin paikkakunnalla nimetäänkin.”
(Kalamiehen käsikirja; Erkki Levanto - Yrjö Ylänne, Otava, Helsinki1948)

28.2.2019

Pilkkicup 2019:n ensimmäiset osakilpailut



Talven 2019 ensimmäiset pilkkicupin osakilpailut aloitettiin suurella innolla jo vuoden 2018 puolella.


Aimopilkissä 15.12.2018 Liperin Riihilammella siiman päähän narrattiin haukia ja mukana oli kaikkiaan 17 innokasta hauestajaa. Palkintona oli perinteisesti joulukinkku.




https://www.youtube.com/watch?v=8oyH6w-hNfU

Pakkaspilkissä 12.1.2019 Heinävaaran Kivilammella tavoitteena oli mahdollisimman suuri kalojen lukumäärä. Kivilammelle saapui paikalle kisaamaan myös uteliaita kalastajia, jotka kisamenestyksen siivittäminä ja tarjolla olleen lohisopan houkuttamina hyväksyttiin heti kisojen jälkeen olevassa vuosikokouksessa seuran komeaan jäsenistöön. Kaiken kaikkiaan kaloja oli narraamassa 10 henkilöä tulosten vaihdellessa 22-1 kalan välillä kenenkään jäämättä saaliitta.


Lainapilkissä 9.2.2019 Joensuun Koivuniemssä kisaajilla oli mielessään pulleat ja letkeät mateet. Tänä vuonna kisat sijoittuivat ehkä hieman aikaiseen vaiheeseen parhaan syönnin kannalta, mutta jännitys oli silti käsin kosketeltava ukkojen ja akkojen istuessa pimeässä reiän äärellä odottaen tämäkkää iskua jään alta. Kisa oli hyvinkin tasaväkinen. Kisaamassa oli kaikkiaan 10 henkeä ja tulos oli kaikilla sama, pyöreät nolla kiloa matikkaa per henkilö.



Matikkapilkissä maisemat olivat kohdallaan. Poissa kaupungin hälystä, mutta silti lähellä.

Seuraavia kisoja odotellen.. :)