"Havaittiin, että avovedellä pilkkiminen oli ehkä vieläkin mielenkiintoisempaa kuin jäältäonkiminen, se kun tarjosi enemmän ja vapaampia kokeilumahdollisuuksia jo senkin takia, että silloin vapauduttiin vaivalloisesta ja voimia kysyvästä reikien tekemisestä jäähän. Ja seurauksena on ollut, että monilla järvillä on meilkein kokonaan luovuttu vanhoista onkitavoista, madon, elävän täyn, kravunlihan yms. käyttämisestä, ja sen sijaan näkee niiden selkäluodoilla aamuin illoin pilkkionkijoita, pilkittäjiä, nykyttäjiä, lesnan naputtajia, juksumiehiä ja miksi heitä milläkin paikkakunnalla nimetäänkin.”
(Kalamiehen käsikirja; Erkki Levanto - Yrjö Ylänne, Otava, Helsinki1948)

19.3.2017

Ukon iltapilkki Riihilammella.

Iltapilkki käytiin tällä kertaa Liperissä Riihilammella. Kilpailukalana oli ainoastaan hauki ja cupin pisteet oli normaalisti jaossa. Ilma ei tällä kertaa suosinut pilkkijöitä, vaan räntää satoi hauen kokoisin hattaroin ja pilkkijät kastuivat pahemman kerran. Eikä se tuulikaan hellittänyt, vaan ilmoitti kylmyydestään koko kisan ajan. 

Reikiä pilkittiin useita kymmeniä ja ei vaan haukia kopsutellut tasureita, eikä lätkiä. Ainut kalakontakti oli Matilla, kun kisaa oli kulunut jo kolme tuntia. Tosin sekin jäi vaan tärpiksi. Kuinka ollakkaan, kun kisa läheni loppuaan vetäisi Jouni noin 10 minuuttia ennen ajan päättymistä kiloisen hauen malliksi jäälle. Jouni oli jo pakannut vavat ahkioon, mutta Matin innoittamana kokeili vielä siltä maagiselta "viimeiseltä reiältä". Kaikki muut sitä kalaa sitten ihmeteltiin, jotta tunnistettaisiin jos omalle kohalle sattuisi. Siitäpä sitten joudettiinkin makkaran paistoon ja kalan punnitukseen. Jounin hauki painoi 1070g, joten isoin kala säilyy edelleen Matilla. 

Tulokset:

Jouni - 1070g - 20p.
Asko, Matti, Yusuf, Aisha ja Juki - 0p.

Cup-tilanne top 5:
1. Matti 63p.
2. Ville I 52p.
3. Jouni V. 51p.
4. Pyry 38p.
5. Jukka P 28p.


Cup-tilanne kiristyy ja viimeinen kilpailu sitten Koivuniemessä!