"Havaittiin, että avovedellä pilkkiminen oli ehkä vieläkin mielenkiintoisempaa kuin jäältäonkiminen, se kun tarjosi enemmän ja vapaampia kokeilumahdollisuuksia jo senkin takia, että silloin vapauduttiin vaivalloisesta ja voimia kysyvästä reikien tekemisestä jäähän. Ja seurauksena on ollut, että monilla järvillä on meilkein kokonaan luovuttu vanhoista onkitavoista, madon, elävän täyn, kravunlihan yms. käyttämisestä, ja sen sijaan näkee niiden selkäluodoilla aamuin illoin pilkkionkijoita, pilkittäjiä, nykyttäjiä, lesnan naputtajia, juksumiehiä ja miksi heitä milläkin paikkakunnalla nimetäänkin.”
(Kalamiehen käsikirja; Erkki Levanto - Yrjö Ylänne, Otava, Helsinki1948)

9.4.2017

2017 pilkkimestaruudet selvillä

Järjestyksessään 14 kepsupilikki cup ratkottiin päätöskilpailussa 8.4.2017 Joensuun Koivuniemessä. Cupin päättävää Terttupilikki osakilpailuun saapui 9 pilkkijää mittelemään paremmuudesta. Pilkkisää oli vaihteleva, välillä paistoi aurinko, välillä satoi lunta, mutta tuuli sentään hemmotteli pilkkijöiden poskipäitä koko kilpailun ajan.






Osakilpailu voiton vei nimiinsä Ville L, joka löysi kilpailun parhaimmat särkipaikat. Alla osakilpailun tulokset:


1. Ville L   4 233 g
2. Ville I    1 887 g
3. Matti      1 712 g

4. Yusuf     376 g
5. Aisha     318 g
6. Miska L 306 g
7. Jukka P  188 g
-. Miikka       0 g
-. Joonas        0 g


Kilpailussa oli jaossa tuplapisteet. Terävin kätki pysyi samassa järjestyksessä kuin ennen kisaakin, eli mestariksi cupissa pilkki Matti. Matin neljä parhaan osakilpailun sijoitukset olivat 1., 2., 3., ja 4. Nuorten sarjan mestariksi pilkki Yusuf, joka viimeisessä osakilpailussa niukasti voitti Miskan. Naisten sarjaa hallitsi Aisha ja cupin suurimman kalan tittelistä piti kiinni loppuun saakka Matti.


Alla lopulliset Cup tulokset




Kilpailussa palkittiin osakilpailun voittaja.  Cupin paras mies, nainen suurimman kalan saanut saivat kiertopalkinnot.
- Paras osakilpailun nuori eli Yusuf,   sai palkinnokseen hyrräkelasetin ( lahjoittaja Ilkka Rinne)
- Cupissa paras nuori sai, eli Yusuf, sai palkinnoksi lahjakortin Kalaxi Fishing Oy:lle ( Lahjoittaja Kalaxi Fishin Oy)
- Cupin toiseksi paras nuori pilkkijä, eli Miska, sai palkinnoksi Pääevä- tasapainopilkin ja pilkkivavan ( lahjoittaja Pääevä)








Kiitokset kaikille Cuppiin osallistuneille. Cup ratkottiin nyt ensimmäistä kertaa pisteillä ja osakilpailuissa oli muutenkin eroavaisuuksia aiempiin cupin osakilpailuihin verrattuna. Mukaan mahtui perinteisiä pilkkimittelöiden lisäksi kappalemääräkisa, made ja haukikisa ja lisäksi lajipisteet toivat oman säväyksensä sarjaan. Uudistukset tuntuivat toimivilta ja mitä todennäköisemmin myös viidestoista pilkkicup mitellään tämän tyyppisillä säännöillä.


Seuraavan pilkkicupin suunnittelu aloitellaan hyvissä ajoin. Eilen kisan lopuksi tulikin pari kisapaikkaesitystä jäsenistöltä. Hallitus ottaa ehdotuksia kisapaikoista mielellään vastaan.