"Havaittiin, että avovedellä pilkkiminen oli ehkä vieläkin mielenkiintoisempaa kuin jäältäonkiminen, se kun tarjosi enemmän ja vapaampia kokeilumahdollisuuksia jo senkin takia, että silloin vapauduttiin vaivalloisesta ja voimia kysyvästä reikien tekemisestä jäähän. Ja seurauksena on ollut, että monilla järvillä on meilkein kokonaan luovuttu vanhoista onkitavoista, madon, elävän täyn, kravunlihan yms. käyttämisestä, ja sen sijaan näkee niiden selkäluodoilla aamuin illoin pilkkionkijoita, pilkittäjiä, nykyttäjiä, lesnan naputtajia, juksumiehiä ja miksi heitä milläkin paikkakunnalla nimetäänkin.”
(Kalamiehen käsikirja; Erkki Levanto - Yrjö Ylänne, Otava, Helsinki1948)

28.3.2019

Reijolan päiväkodin pilkkipäivä

Lesnan Naputtajat ja Liperin Urheilukalastajat olivat yhdessä ohjaamassa Reijolan päiväkodin lapsia pilkkimisen saloihin 28.3.2019 Reijolan venesatamassa. Paikanpäälle saapui noin 25 innokasta lapsi pilkkijää, ja lisäksi ihan yhtäinnokkaat päiväkodin opettajat ja ohjaajat. Reilun parin kilometrin reippailun jälkeen  lapset saapuivat Mulon kodalle, josta mukaan otettiin kalavehkeet ja paineltiin jäälle.
Pilkkipaikoilla


Pyhäselkä ei ollut kalasaaliin suhteen suotuisalla päällä, mutta sää oli mitä mainioin. Lämpötila miltei nollassa ja tyyni keli sopivat mitä mainioimmin ulkoiluun ja pilkkimiseen. Eikä juuri siksi kalansaaliin vähyys tuntunut menoa haittaavan. Lapset keksivät paljon muutakin aktiviteettia jäällä, kuten pilkkijakkaroilla ajelua ja juoksentelua. Siitä voisi vanhemmatkin pilkkijät ottaa mallia, mitä kaikkea voi jäällä tehdä kun kala ei syö ( eli melkein aina ). Tämän talven pilkkisaaliiseen peilaten ainakin itse olisin varmasti jo maraton kunnossa.

Saalistakin tuli.


Päivän lopuksi nautittiin eväitä Mulon Kodalla Reijolan satamassa. Mulon Kota on Mulon osakaskunnan rakentama kota, joka on kaikkien vuokrattavissa. Upea kota, hinolla paikalla ja hyvällä varustuksella. Sopii monenlaisen rantatapahtuman tukikohdaksi.

Kiitokset kaikille osallistuneille, Reijolan päiväkodin lapsille ja henkilökunnalle, Lesnan Naputtajien ja Liperin Urheilukalastajien talkoolaisille, sekä Mulon osakaskunnalle.